November, 2023

14Nov19:3021:30Slaven zonder plantage (lezing)

more

Omschrijving

In bibliotheek Wagnerplein is te gast historicus-publicist Luc Alofs. We gaan met hem in gesprek over zijn boek ‘Slaven zonder plantage’.

Luc Alofs (1960) woont en werkt sinds 1990 op Aruba. Hij studeerde culturele antropologie in Nijmegen en promoveerde als historicus in Leiden. Hij publiceerde over tal van Arubaanse onderwerpen zoals culturele identiteit en natievorming (‘Ken ta Arubiano?), slavernij en doorwerking (‘Slaven zonder Plantage’), koloniaal bestuur en dekolonisatie, onderwijs en cultureel erfgoed. Zijn laatste boek is de autobiografie van de op Aruba geboren kunstenaar Mo Mohamed, ‘Goddelijk zoals gewoonlijk’. Luc is hoofddocent en onderzoeker aan de Universiteit van Aruba.

Luc is lid van het platform Interinsulair Overleg over de doorwerking van slavernij in het Caribisch deel van het Koninkrijk en zodoende intensief betrokken bij de dialoog over slavernijexcuses, zowel voor als na de komma. Hij zet zich in voor samenwerking tussen de eilanden en met nazaten in Nederland voor bewustwording, kennis en herstel van slavernij en de doorwerking daarvan.

Reserveren voor deze avond kan via een link op de website van bibliotheek Wagnerplein.

Tijd

(Dinsdag) 19:30 - 21:30

© Copyright - Stichting comité 30 juni - 1 juli
X