Slavernij-registers en meer

Vrijwilligers gezocht! Samen zetten we de Surinaamse voorouders online

Vrijwilligers gezocht!

Met uw hulp zetten we de Surinaamse voorouders online

 Informatie over alle Surinamers die tussen 1830 en 1950 leefden online brengen, zodat iedereen naar Surinaamse voorouders kan zoeken. Dat is het doel van een nieuw project dat op 14 september start. Samen gaan we alle 300.000 openbare geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten van de burgerlijke stand van Suriname invoeren. Maar dat kan alleen met úw hulp. Doet u mee? Invoeren kan gewoon vanuit uw huis, op een tijd dat het u uitkomt.

Voor het online brengen van de Surinaamse voorouders hebben we uw hulp nodig!

Helpt u mee om de akten online in te voeren in de database?

Meldt u dan aan als vrijwilliger: hdsc.ning.com

De database wordt voor iedereen gratis online toegankelijk via de websites van de Nationale Archieven van Suriname en Nederland.  Het online openbaar maken van de burgerlijke stand van Suriname is een vervolg op het eerdere project waarbij de Surinaamse slavenregisters openbaar zijn gemaakt. We hopen op net zo veel enthousiaste vrijwilligers als toen! Doet u (weer) mee?

 

Hartelijke groet,

Coen van Galen en Thunnis van Oort,
Radboud Universiteit (projectleiders)

 

Het project is een initiatief van de Stichting Historische Database Suriname, in samenwerking met de Nationale Archieven van Suriname en Nederland, de Anton de Kom Universiteit van Suriname en de Radboud Universiteit, met steun van NiNsee, de St. Surinaamse Genealogie, PDI-SSH en de Gerda Henkel Stiftung.