Wagnerplein into Suriname

Op 2, 9, 14 en 24 november presenteren wij diverse activiteiten  in bibliotheek Wagnerplein in het kader van het herdenkingsjaar slavernijverleden en het programma Heel Nederland Leest – Sonny Boy en meer verhalen. We werken hierin samen met de stichting Kula Skoro en Cultureel behoud Lowemang Tilburg. De activiteiten staan ook vermeld in onze  agenda. Reserveren kan via de website van bibliotheek Wagnerplein.

 

Vind jij het ook zo belangrijk om het verleden levend te houden? Dan kun je in november 2023 je hart ophalen op het Wagnerplein in Tilburg. Iedereen is uitgenodigd om te komen luisteren, zingen of mee te praten over ons gezamenlijk verleden. Het slavernijverleden is een pijnlijk, maar belangrijk en tot voor kort onderbelicht onderdeel van onze gezamenlijke geschiedenis.

Van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 wordt in het hele Koninkrijk extra aandacht aan besteed tijdens het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Hoe speelt deze geschiedenis vandaag de dag nog een rol in het leven van mensen? Heel Nederland Leest is een campagne die Nederlanders verbindt en uitnodigt in gesprek te gaan. Eén goed boek (verhaal of film) kan gesprekken op gang brengen en mensen met elkaar verbinden.

 

Met Luc Alofs in gesprek over Aruba en de Nederlandse excuses voor het slavernijverleden, Bibliotheek Wagnerplein, 14 november 2023